Anasayfa Kurumsal Danışmanlık Proje Danışmanlığı Diğer Hizmetler İletişim
Danışmanlık
ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001
OHSAS 22000
ISO 27001
ISO 13485
CE BELGESİ
BRC IFS
GLOBAL GAP
 
GLOBAL GAP

GLOBALGAP

GlobalGAP dünya çapında tarımsal ürünlerin sertifikalanfdırılması ve İyi Tarım Uygulamaları için standartlar  oluşturan özel sektör kuruluşudur.
 
Neden GlobalGAP
GlobalGAP 80'den fazla ülkede tercih edilmekte olup birçok büyük pazar tarafından ithalata ön şart olarak  istenmektedir ve GlobalGAP standardını ön şart olarak isteten pazar sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunun  yanı sıra GlobalGAP sertifikalı ürünler gıda pazarında kalitesi ve güvenilirliği garanti altında olması nedeniyle  önceliklik olarak yer almaktadır. Organik tarım gibi ilaçlamayı yasaklamayan, uygulanması zor olmayan bu  standart sayesinde ürünlerin değerleri de artmaktadır.
GlobalGAP standartları öncelikle üretimde çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirerek, hayvan sağlığı ile  işçi sağlığı ve güvenliği konularına karşı sorumluluk alarak ve kimyasal girdileirn kullanımını en aza indirerek  ürünlerin nası yetiştiği hakkında tüketicilere güvence sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.
Bütün bunlar göz önüne alındığında GlobalGAP Sertifikası alan üretici kuruluş ya da firmalar, bu düşünceden  yola çıkarak ürettikleri tarım ürünlerinin daha kaliteli, ürettiği ve ihracat yaptıkları ülke pazarlarında öncelikli  olurlar. Bunun yanı sıra, müşterilerine kalite ve güvence vererek pazardaki kalıcılığını yükseltir, itibar ve etkinliği  arttırarak daha az maliyetler ile üretim yapmasını sağlar.
 
 GlobalGAP Sertifikası Nasıl Alınır?
GlobalGAP Protokolüne Uygun Sistemin Kurulması
Kurulmuş Olan Sistemin Yetkilendirilmiş Sertifikalandırma Kuruluşu Tarafından Denetlenmesi
 
 GlobalGAP Sertifika başvurusu için 2 seçenek vardır.
 1. Bireysel Sertifikasyon:
 Bireysel üretici kayıtlı üretim ve işleme alanları sertifikasyon kurulu tarafından yılda bir kez denetlenir.
 2. Grup Sertifikasyonu:
 Üretici grubu (kooperatif, üretici birlikleri vb) sertifika için başvurur, seritifikasyon kuruluşu örnekleme yöntemi  seçtiği üreticileri senede bir kez denetler.
 Yukarıda anlatılan sertifikalar bir yıl geçerli olup devamı için sertifikanın bitim tarihi öncesi mutlaka denetim  yapılması zorunludur.
 Sonuç olarak GlobalGAP standardı uyulması kolay, üreticiye fazla yük bindirmeyen, üretilen malın değerini,  kalitesini, güvenilirliğini, hijyenik standardını ve önceliğini arttıran bir standarttır.
 
 İTU (İyi Tarım Uygulamaları) 
 Tarımsal üretimde devlet desteği için ilk şart İyi Tarım Uygulamaları Belgesidir.
 İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği
 8/9/2004 tarihli ve 25577 sayılı Resmi Gazete'de " İyi Tarım Uygulamalarına İlişkin yönetmelik yayınlanmıştır. Bu  yönetmeliğin 3 . maddesinin d bendinde İTU kriterleinde göre üretim faaliyeti için uygulanan her türlü kontrol ve  sertifikalandırma işlemleri Bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılması öngörülmüştür. Bu sebeple Bakanlık  tarafından onaylanmamış olan kuruluşların sertifikalandırma yapabilmesi mümkün olmayacaktır.
 

Cemalpaşa mah. Bahar Cad. No: 1 Ahmet Seğmen Apt. Zemin Kat No: 1 Seyhan / ADANA
Copyright © 2010 AKSAY Özel Eğitim ve Bilgi Hizmetleri